Obiskali smo pražarno Caffe Carraro v kraju Schio (Italija), kjer se mešajo in pražijo kavna zrna, ki jih strokovnjaki pražarne Carraro nato zapakirajo v kavne kapsule različnih oblik. Pražarna Carraro ima dolgo tradicijo in sicer že od leta 1927. V zgodovino proizvajalcev espressa se je vpisala, da je med prvimi začela z dostavo kave k strankam. Objekt, kjer je danes pražarna je bil zgrajen leta 1998 in se lahko pohvali z letno kapaciteto 7.000 ton spražene kave. V letu 2017 so pri Carraru začeli pisati novo zgodbo in zgradili novo halo namenjeno proizvodnji kapsul. V letu 2017 je bila dnevna kapaciteta proizvodnje 1.500.000 kosov kave v kapsulah dnevno, nakar se je v letošnjem letu povečala na 3.000.000 kavnih kapsul dnevno. Proizvodnja zajema kompatibilne kapsule Dolce Gusto, Nespresso, Lavazza Modo Mio, Lavazza Blue in podsov. V letošnjem letu so pri Carraru pripravili še nekaj novosti, ki jih bomo v spletni prodajalni Kafeteka.si s ponosom predstavili že jeseni. V kolikor vas pot slučajno zanese blizu, pa vas vabimo, da se v tovarniški trgovini in pokuševalnici kave ustavite na dobrem espressu.