O kavnih kapsulah

Kavne kapsule in blazinice (pods)

Zakaj kavne kapsule in blazinice?

S širjenjem kulture pitja espressa in željo po dobrem espressu tudi doma, so pražarne kave skupaj s proizvajalci kavnih avtomatov za dom razvile različne sisteme kapsul in kavnih blazinic poznanih tudi pod imenom pods ali E.S.E. (easy serving espresso).

Za najboljši espresso je potrebna sveže pražena kava

Dejstvo je, da je najboljša kava vedno sveže pražena. Le, če ni izpostavljena zraku in izsuševanju obdrži svojo prepoznavno kvaliteto in aromo napitka. Tako so pražarne pred približno tremi desetletji razvile prve sisteme pakiranja kave v podse (italijansko - Cialde), da bi gospodinjstvom in manjšim gostinskim obratom, ki nimajo velike porabe kave omogočila čim bolj svež espresso napitek. Kava se namreč v kavnem aparatu, ki ima že vgrajen kavni mlin izsuši v kolikor kavni aparat nima velike porabe. V zadnjem času po gospodinjstvih prevladujejo avtomati na kapsule. Zaradi svojega preprostega načina kuhanja je za dober espresso potreben le aparat na kapsule ali podse, ki je prisoten skoraj v vsaki trgovini.

kompatibilne kapsule, Nespresso, Lavazza, Dolce Gusto, Pods, ESE, kapsule, caps, espresso

Ista zgodba, drugačen format

V znani italijanski pražarni kave Carraro s tradicijo praženja kave že od leta 1927 so strokovnjaki razvili sisteme kapsul (capse) kompatibilne z aparati Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza Modo Mio, Lavazza Blue in pods. Zraven klasičnih mešanic so strokovnjaki za kavo pripravili tudi posamezne kave s poreklom iz različnih držav, kjer uspevajo najbolj plemenite sorte kavovca, ki so sedaj dostopne ljubiteljem kave pri nas na aparatih, ki so pri nas med najbolj razširjenimi.